2021-12-17 13:47Nyheter

Första högen i Kassmyragropen bortforslad

Miljöföretaget Ragn-Sells har fått uppdraget att forsla bort, behandla och återvinna avfallet från de så kallade Kassmyrahögarna i Botkyrka kommun.Totalt har nu miljöföretaget Ragn-Sells kört iväg strax över 23 000 kubikmeter avfall från Kassmyragropen i Botkyrka.

Den sista november rullade de första lastbilarna ut från Kassmyragropen i Botkyrka. Nu, en vecka innan jul är den första etappen klar och 23 000 kubikmeter avfall är bortforslat.

– Jag är väldigt glad att kunna meddela Botkyrka-borna att vi är klara med första etappen. Arbetet på plats har gått enligt plan och vi blev klara med den så kallade sikteshögen snabbare än beräknat. Nu fortsätter arbetet på våra anläggningar med att ta hand om avfallet på bästa möjliga sätt, säger Emma Ranerfors, pressansvarig på Ragn-Sells.

Totalt har nu strax över 23 000 kubikmeter avfall körts i väg från sikteshögen, som till största del innehöll krossat bygg- och rivningsavfall.

Nu tar arbetet en paus över helgerna för att med start den 10 januari 2022 börja bortforslingen av den större avfallshögen. Området kommer att vara bemannat dygnet runt under jul- och nyårshelgerna även om inget arbete kommer att ske.


Om Ragn-Sells

Miljöföretaget Ragn-Sells omvandlar avfall till rena råvaror så att de kan användas om och om igen. Ragn-Sells driver på omställningen mot cirkulär ekonomi genom lösningar som minskar andra aktörers miljö- och klimatpåverkan. Ragn-Sells vill vara ett tydligt exempel på hur tillväxt och omsorg om planeten kan gå hand i hand. Ragn-Sells är ett privat, familjeägt koncernbolag, grundat år 1881. Bolagets verksamhet är fördelat över fem länder och omfattar 2 300 medarbetare. År 2020 uppgick Ragn-Sells omsättning till 6,6 miljarder kronor. För mer information: www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors