2019-06-14 07:30Pressmeddelande

Sommartraineerna som gör skillnad på riktigt

null

Under åtta veckor kommer sju högskole- och universitetsstudenter vara en del av miljöföretaget Ragn-Sells sommartraineeprogram. Där ges morgondagens förverkligare av den cirkulära ekonomin möjlighet att genom teori och praktik utvecklas men också själva vara med och utveckla Ragn-Sells.

– Det glädjer oss att så många vill vara med och göra skillnad på riktigt, om så bara för en sommar. Hållbarhet och cirkulär ekonomi är verkligen på tapeten just nu, och det märks i antalet sökanden, säger Erika Forsberg, ansvarig för sommartraineeprogrammet på Ragn-Sells.

Inför sommarens traineeprogram fick Ragn-Sells in närmare 200 ansökningar. Efter urvalsprocessen återstår sju studenter som får möjlighet att tillsammans med en handledare driva egna projekt inom verksamheten.

Traineerna kommer under sommaren att driva projekt inom bland annat miljö, hållbarhet kopplat till cirkulär ekonomi och de globala målen, forskning och utveckling samt digitalisering av såväl sopsortering som intern utbildning av medarbetarna.

För fjärde gången väljer Ragn-Sells att erbjuda högskole-/universitetsstudenter som befinner sig mitt uppe i sina studier en åtta veckors lång traineeperiod. Syftet är att ge studenterna möjlighet att lära sig mer, både teoretiskt och praktiskt om återvinning, behandling och framtida avfallshantering.

Ragn-Sells verkar i en framtidsbransch och behöver stärka upp och säkerställa kompetensbasen för utmaningen på marknaden. Sommartraineeprogrammet är en av flera åtgärder som Ragn-Sells satsar på för att intressera nyutexaminerade till branschen och till sin verksamhet.

– Genom studenterna får vi tillgång till den senaste kunskapen. De kommer även med nya tankesätt och idéer som inte bara utvecklar mig som handledare utan hela företaget, säger Maria Kosinski, en av handledarna på Ragn-Sells. Hon kommer under sommaren att handleda två traineer i projekt kopplat till Ragn-Sells tjänsteportfölj Hållbara avfalls- och återvinningslösningar.

Som avslutning kommer studenterna att få presentar sina projekt för verksamheten och däribland ledningen och ägarna. Presentationen blir också den officiella överlämningen från studenterna till handledarna. Tidigare år har resultaten lett till bland annat examensjobb för studenterna, men även projektanställningar för att fortsätta eller för att utveckla deras redan påbörjade projekt.

– Det känns extra roligt att erbjuda dessa studenter riktiga projekt, projekt som kommer att används i verksamheten, avslutar Maria Kosinski. 

Bild på de sju sommartraineerna finns bilagt för nedladdning och fri redaktionell användning längst ned på sidan.

För mer information, kontakta gärna
Medialinjen, 070-927 24 00, medialinjen@ragnsells.com


Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,2 miljarder SEK år 2018. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors