2022-01-11 08:13Pressmeddelande

Ragn-Sells satsar på tung logistik

Miljöföretaget Ragn-Sells växer inom tung logistik genom förvärv av logistikföretaget Fraktservice AB med verksamhet i Göteborg.

- Idag välkomnar vi ett gäng nya kollegor till oss på Ragn-Sells, och det blir startskottet för att fortsätta att utveckla och utvecklas tillsammans på denna unika logistiklösning som Fraktservice byggt upp, säger Tommy Ohlsson, regionchef på Ragn-Sells.

Fraktservice är fullserviceleverantör av lagring, lastning och frakt. Genom fastigheten på Marieholmsgatan i Göteborg, som innefattar över 30 000 m2 terminal- och lageryta, erbjuds t.ex. ompackning och lagring av gods samt hantering och transport av containers. Anläggningen nås med både tåg och båt samtidigt som det ligger bara några kilometer från centrala Göteborg.

- Vi ser synergier till vår verksamhet, och ser att vi kommer kunna stärka vårt kunderbjudande inom tung logistik. Se bara på läget, som utöver att lossa båtar vid egen kaj erbjuder möjligheten till järnvägstrafik in till området. Just kopplingen mellan det tunga och närheten till centrum är unik och det är det som gör att vi kan erbjuda elektrifierade transporter även med dagens batteriteknik, säger Tommy Ohlsson.

Från och med den 11 januari, 2022, är Ragn-Sells ensam ägare av Fraktservice AB. Verksamheten kommer att fortsätta att drivas som ett eget bolag.

För mer information, kontakta gärna:
Tommy Ohlsson, regionchef på Ragn-Sells, 070 927 20 98, tommy.ohlsson@ragnsells.com
Emma Ranerfors, pressansvarig på Ragn-Sells, 010 723 24 16, press@ragnsells.com 

Fakta Fraktservice

Fraktservice grundades 1984 och idag arbetar omkring 25 medarbetare på företaget. Fastigheten på Marieholmsgatan i Göteborg innefattar över 30 000 m2 terminalyta varav 15 000m2 är lageryta. Där erbjuds t.ex. ompackning och lagring av gods, hantering (stripp och stuff) och transport av containers.Om Ragn-Sells

Miljöföretaget Ragn-Sells omvandlar avfall till rena råvaror så att de kan användas om och om igen. Ragn-Sells driver på omställningen mot cirkulär ekonomi genom lösningar som minskar andra aktörers miljö- och klimatpåverkan. Ragn-Sells vill vara ett tydligt exempel på hur tillväxt och omsorg om planeten kan gå hand i hand. Ragn-Sells är ett privat, familjeägt koncernbolag, grundat år 1881. Bolagets verksamhet är fördelat över fem länder och omfattar 2 300 medarbetare. År 2020 uppgick Ragn-Sells omsättning till 6,6 miljarder kronor. För mer information: www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors