2020-07-09 09:00Pressmeddelande

Ragn-Sells lanserar utbildning om avfall och miljö

null

Den nya digitala miljö- och avfallsutbildningen ska öka kunskap och medvetenhet om hur avfall påverkar miljön, och visa vad som händer på en avfallsanläggning. Den visar även hur avfallet kan bli en ny resurs om den omhändertas på rätt sätt.

- E-learningen är också ett bra verktyg för våra kunder i deras eget arbete med sin ISO-miljöcertifiering, där det ingår krav på att öka kunskapen hos medarbetarna om verksamhetens miljöarbete, säger Miranda Jensen, miljöchef på Ragn-Sells.

Med en historia som påbörjades redan i slutet på 20-talet har Ragn-Sells lång erfarenhet inom återvinning. Under åren har man samlat på sig en stor kunskapsbank, allt ifrån hantering av farligt avfall till olika återvinningstekniker. Idag driver företaget ett 60-tal behandlingsanläggningar runt om i landet och i utbildningen får man veta mer om vad som faktiskt händer med avfallet och hur det omvandlas till värdefulla resurser.

- Våra kunder har länge efterfrågat en grundläggande utbildning om miljö och avfall. Det känns roligt att vi nu kan dela viktig kunskap som en del i vårt arbete med att avgifta samhället och ställa om till en cirkulär ekonomi, säger Miranda.

Utbildningen lanseras först i Sverige men kommer under hösten också erbjudas till kunder i hela koncernen, dvs även i Norge, Danmark och Estland.


Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,2 miljarder SEK år 2018. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors