2023-09-11 18:10Pressmeddelande

Medarbetare på Ragn-Sells död i trafikolycka utanför Borlänge

En medarbetare på miljöföretaget Ragn-Sells har avlidit av de skador han ådrog sig vid en trafikolycka på E16 vid Norr Amsberg nära Borlänge på måndagen. Ytterligare en medarbetare skadades lindrigt i olyckan.

– Det är otroligt tungt för oss alla på Ragn-Sells att en av våra kollegor har förolyckats på jobbet. Just nu tänker vi framför allt på våra två kollegor och deras anhöriga som har drabbats så oerhört hårt, säger Magnus Uvhagen, vd på Ragn-Sells Recycling.

Olyckan inträffade vid 13.30 på måndagen vid Norr Amsberg, några kilometer nordväst om Borlänge. Ragn-Sells lastbil körde av okänd anledning av vägen och hamnade på sidan i diket där den kolliderade med ett stillastående arbetsfordon. Passageraren i lastbilen, en man i 60-årsåldern, fördes till sjukhus i ambulans men hans liv gick inte att rädda.

– Vi vet inte vad som har orsakat olyckan, det får senare utredningar visa. Allt vårt fokus ligger just nu på att ta hand om våra medarbetare, enligt de rutiner vi har, och se till att alla får det stöd de behöver, säger Magnus Uvhagen.

Ragn-Sells krisgrupp har aktiverats enligt de rutiner som gäller vid olyckstillbud. Gruppen har erbjudit stöd på olycksplatsen och fortsätter att arbeta för att säkerställa att medarbetare som arbetar med de inblandade kollegorna tas omhand på rätt sätt.

Den andra personen i fordonet, en man i 20-årsåldern ådrog sig skador som bedöms vara lindriga. Båda männen tillhör Ragn-Sells affärsområde Recycling.

Anhöriga till de två medarbetarna har underrättats. Utredningen av olyckan sköts av polisen. Ragn-Sells strävar alltid efter att vara öppna med information till medier, men ber om förståelse för att kollegors och anhörigas behov kommer i första hand under tiden efter olyckan.

För information, kontakta gärna:
Magnus Uvhagen, vd, Ragn-Sells Recycling, 073-085 88 84, magnus.uvhagen@ragnsells.com
Ragn-Sells mediejour, 070-927 24 00, press@ragnsells.com 


Om Ragn-Sells

Miljöföretaget Ragn-Sells omvandlar avfall till rena råvaror så att de kan användas om och om igen. Ragn-Sells driver på omställningen mot cirkulär ekonomi genom lösningar som minskar sin egen och andra aktörers miljö- och klimatpåverkan. Ragn-Sells vill vara ett tydligt exempel på hur tillväxt och omsorg om planeten kan gå hand i hand. Ragn-Sells är ett privat, familjeägt koncernbolag, grundat år 1881. Bolagets verksamhet är fördelat över fyra länder och omfattar 2500 medarbetare. År 2022 uppgick Ragn-Sells omsättning till 8,7 miljarder kronor. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors