2016-06-21 07:41Pressmeddelande

Lars Lindén blir ny koncernchef för Ragn-Sellsföretagen

null

Efter åtta år som koncernchef lämnar Erik Sellberg i augusti över till Lars Lindén. Ragn-Sellsföretagens blivande koncernchef har en bakgrund inom telekombranschen och har haft flera tunga poster inom Ericsson i världens alla hörn.

Det var under våren som Erik Sellberg bestämde sig för att lämna koncernchefsrollen, som han haft sedan 2008.

- Inför framtiden känns det viktigt att renodla rollerna och jag kommer nu att kliva tillbaka och fokusera på rollen som arbetande styrelseordförande för koncernen. Vi står inför stora utmaningar inom många områden och då är det lämpligt att ta in ny kraft som går in med full energi i ledarskapet, säger Erik Sellberg.

Ny koncernchef blir Lars Lindén. Lars har en gedigen bakgrund inom Ericsson-koncernen inom vilken han har haft flera olika roller.

- Det känns fantastiskt att få möjligheten att leda ett så välrenommerat företag som Ragn-Sells. Miljö- och återvinningsbranschen är positiv, på frammarsch och har otroligt stor potential. Det känns fantastiskt att få den här möjligheten och jag är 100 procent taggad att göra något bra av den, säger Lars Lindén.

Den 8 augusti tar Lars Lindén formellt över efter Erik Sellberg och den sistnämnde ser fram emot att lämna över till sin efterträdare.

- Lars har en mycket relevant bakgrund och har tidigare gått in för sina arbetsuppgifter och levererat på ett mycket bra sätt. Jag hoppas och tror att han motsvarar våra förväntningar på en modern och dynamisk ledare.


Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,2 miljarder SEK år 2018. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors