2014-06-30 10:34Pressmeddelande

Konsten tar klivet in i soprummet

null

Det ska vara lustfyllt och enkelt att källsortera och återvinna. Nu öppnas Sveriges fräschaste soprum i centrala Malmö där konsten flyttat in. 

Soprummet. Ett utrymme som miljontals svenskar besöker varje dag. Ett utrymme som sällan får den uppmärksamhet som det förtjänar. Det är faktiskt här kretsloppet slutar – eller börjar.

Nu testar Ragn-Sells och fastighetsbolaget Vasakronan en helt ny metod för att öka intresset för återvinning och källsortering.

Tillsammans med Stockholmskonstnären Peter Jeppson har ordet återvinning tolkats i konst och skulpturer som skall locka till eftertanke, nyfikenhet och ett ändrat beteende i återvinningsrummet.

I samband med öppningen av återvinningsrummet lanserar Ragn-Sells även fyrkantstaggen #ÅTERVINNINGSBART för att uppmana människor att dela med sig av smarta, alternativa användningsområden för det som annars hade hamnat i hushållsopan.

Vi som återvinningsföretag måste ständigt prova nya grepp tillsammans med våra kunder för att nå högt uppställda miljömål. Utfallet bestäms i hög grad av varje medborgares engagemang och förståelse av nyttan med återvinning, vilket vi hoppas främja med en konstnärlig och informativ inramning av den dagliga källsorteringen, säger Johan Börje – marknadschef Ragn-Sells AB.

För mer information om Sveriges mest unika återvinningsrum – och konstnärens Peter Jeppsons arbete i lokalen – besökwww.återvinningsbart.se.

För vidare information, vänligen kontakta: Johan Börje, Marknadschef Ragn-Sells AB. Mobiltelefon 0761496837.

Följ gärna Instagram: ragnsells_sverige

Länk till film om projektet. http://vimeo.com/95967004

PS: Välkommen till våra två seminarier i Almedalen!

2 och 3 juli på Teaterskeppet. Cirkulär ekonomi och hållbart byggande. Kan tillväxt och jobbskapande komma i en tid då ett nytt ekonomiskt tankesätt är på gång i näringslivet?

Talare från Ellen MacArthur Foundation, H&M, Tetra Pak, Skanska, ledande politiker med flera. Lätt lunch bjuder vi på. Möt oss där så berättar vi mer! Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,2 miljarder SEK år 2018. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors