2020-09-24 07:30Pressmeddelande

Jan Åke Jonsson ny styrelseordförande för Ragn-Sellsägda EasyMining

null

Miljöföretaget Ragn-Sells innovationsbolag EasyMining fortsätter att expandera och väljer Jan Åke Jonsson till ny styrelseordförande. Bolaget fördjupade nyligen sitt samarbete med det tyska energiföretaget Gelsenwasser och planerar nu för ytterligare etableringar på fler nya marknader.

— EasyMining är inne i en expansiv fas med etablering på flera olika marknader, däribland Tyskland. Vi är därför säkra på att Jan Åkes kunskap, långa och breda erfarenhet internationellt kommer att vara en stor tillgång i arbetet framåt för EasyMining, säger Lars Lindén, VD för Ragn-Sellskoncernen och avgående styrelseordförande för EasyMining.

EasyMining har under de senaste åren vuxit som bolag och har idag ett flertal världspatent för återvinning av viktiga näringsämnen, så som fosfor, kalium och kväve. Nu väljer bolaget att växla upp ytterligare genom att ta in Jan Åke Jonsson, tidigare VD för bland annat SAAB Automobile.

— Jag har länge önskat att mitt nästa uppdrag ska beröra miljö- och klimatfrågor. Så när den här chansen kom såg jag min möjlighet att på riktigt få engagera mig i frågorna och dra nytta av den kunskap jag samlat på mig genom åren. EasyMining är i ett tidigt stadium som bolag och jag hoppas att jag med min erfarenhet kan hjälpa till i expansionen, säger Jan Åke Jonsson, tillträdande styrelseordförande för EasyMining.

I rollen som styrelseordförande kommer Jan Åke Jonsson även att agera rådgivare vid utvecklingen av bolaget framåt. EasyMining fokuserar på cirkulära lösningar för att ta vara på resurser ur avfall och är sedan 2014 en del av Ragn-Sellskoncernen.

— Det känns tryggt att ha ett så starkt varumärke och en stabil ägare som Ragn-Sells i ryggen som kan marknaden och tekniken, säger Jan Åke Jonsson.

Jan Åke Jonsson tillträder som styrelseordförande för Ragn-Sells innovationsbolag EasyMining den 1 oktober 2020.

EasyMining är ett Ragn-Sellsägt innovationsföretag med fokus på cirkulära lösningar för att utvinna framförallt näringsämnen från både hushålls- och industriavfall. Bolaget har i dagsläget flera patenterade processer.

För mer information, kontakta gärna:

Lars Lindén, VD Ragn-Sellsföretagen, 070-927 27 78, lars.linden@ragnsells.com 
Ragn-Sells Medialinjen, 070-927 24 00, medialinjen@ragnsells.com  


Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,2 miljarder SEK år 2018. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors