2013-09-04 13:41Nyheter

Vatten- och sanitetslösning gav water Prize

Den 5/9 delas det världskända Stockholm Water Prize ut under festliga former i Stockholms Stadshus. Ragn-Sells är en av grundarna till priset.

Priset uppmärksammar framstående vattenrelaterade forskningsinsatser. H.M. Kung Carl XVI Gustaf är beskyddare av priset och delar ut priset till pristagaren på banketten i Stadshuset.

Vinnaren är Dr Peter Morgan, chef för Aquamor, ett icke-vinstdrivande bolag som arbetar på landsbygden med vattenförsörjning och sanitetssektorn i Zimbabwe.
Det årliga priset består av en prissumma på 1 miljon kronor och en glasstatyett och tilldelas individer, institutioner och organisationer vars arbete bidrar till att skydda vattenresurserna och till en ökad hälsa hos jordens invånare och ekosystem.
Ragn-Sells var med och grundade priset 1991. Övriga intressenter är andra svenska och internationella bolag samt Stockholms Stad. Priset administreras av Stockholm Water Institute, SIWI.

Läs mer på Siwis webbplatsOm Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,2 miljarder SEK år 2018. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors