2021-04-21 08:59Nyheter

Unik hantering av muddermassor i Göteborg

Underhållsmuddringen i Göteborgs hamn har genererat stora volymer muddermassor.Underhållsmuddringen i Göteborgs hamn har genererat stora volymer muddermassor.

Via anläggningen Marieholm kan Ragn-Sells i Göteborg hantera stora mängder förorenade muddermassor. I år har man tagit hand om mycket stora volymer i samband med muddringen i Göteborgs hamn och för den nya Hisingsbron.

– Vi har jobbat dygnet runt med det, säger Martin Andersson, avdelningschef på Ragn-Sells i Göteborg.

Ragn-Sells anläggning Marieholm i Göteborg är unik i sitt slag. Här hanteras avfall via både järnväg och hamn i egen regi. Det är också en logistikanläggning som tar emot stora flöden från centrala Göteborg för omlastning.

Ett av materialen som Marieholm tar emot är muddermassor.

– När det gäller muddermassor är vi den enda hamnen i Göteborg som kan ta emot muddermassor över huvud taget, det är bara vi som kan och har tillstånd att ta iland dem.


Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar, avgiftar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,6 miljarder SEK år 2020. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors