2020-04-06 10:53Nyheter

Tips på hållbara aktiviteter under påsken

null

Påsken är ofta förknippad med resa och umgänge med nära och kära. Men idag blir vi ombedda att allvarligt tänka över om resan eller den där påsklunchen verkligen är nödvändig. Här kommer därför några tips på hållbara aktiviteter som du kan njuta av hemma och som förhoppningsvis kan göra nytta både för dig och miljön.

Upplev naturen nära dig

Att vistas i naturen har många hälsofördelar. Du får inte bara motion utan varvar också ned. Utforska nya platser i ditt närområde och leta efter vårtecken på promenaden. Om du har en trädgård eller balkong börjar det bli dags att inleda planteringsprojekten. Överblivna äggkartonger är utmärkta att plantera i. Allt du behöver göra är att lägga lite jord och frön i varje behållare. Sedan får du ett dussin plantor som du kan plantera om när de slagit rot och det blivit varmare. Gamla glasspinnar i trä är också perfekta att märka upp plantorna med.

Utmaning: Ta med en påse och plocka upp allt skräp du ser. Mest skräp vinner så klart, men även den som hittar den mest udda saken. Använd handskar och sortera ut det som behöver återvinnas. Gör sedan påskpynt av det som blir över!

Läs de övriga tipsen i artikeln här


Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,2 miljarder SEK år 2018. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors