2020-01-23 11:38Nyheter

Restavfall blir jord i unikt pilotprojekt

null

Ragn-Sells samarbetar med Ecogain i ett pilotprojekt där man tagit fram recept på jord av restprodukter från pappersindustrin. Målet är att skapa jordtyper som efterfrågas av företag inom infrastruktur och gruv- och bergmaterialindustrin vid anläggning av grönområden, så kallad ekologisk efterbehandling.

Sara Carlsén är projektledare på Ecogain, ett av Sveriges ledande kunskapsföretag inom biologisk mångfald och hållbara affärsmodeller.

- Vi har påbörjat tester där vi genom att blanda dessa material, kan ta fram jord som passar olika naturtyper. Det efterfrågas bland annat av gruvindustrin, som ofta har en brist på rätt sorts jord för att återställa stängda gruvor. Detta är ett bra exempel på hur man kan jobba för att skapa cirkulär ekonomi, säger Sara.

Läs hela artikeln här

Missa inte reportaget om samarbetet mellan Ecogain och Ragn-Sells som sänds i Vetenskapsradion Klotet den 29/1 kl. 14.00.


Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,2 miljarder SEK år 2018. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors