2014-05-27 09:50Nyheter

Ragnar Sellberg på sjunde plats bland Alla Tiders Entreprenörer

Svenska Dagbladet har haft en tävling för att fira Sveriges 150-åriga näringsfrihet. Tävlingen heter Alla Tiders Entreprenör.

En kvalificerad jury tog fram listan med 97 entreprenörer, alla mycket starka kandidater. Tre platser fick läsarna komplettera med.

Ragn-Sells grundare Ragnar Sellberg nominerades av läsarna till en av dessa platser och fanns alltså med på listan som summerar de 100 främsta pionjärerna inom svensk företagshistoria.

Nu vet vi vem som vann. Det blev Ingvar Kamprad! Hedersvärt placerade sig Ragnar Sellberg bland de allra främsta ”top ten” på plats nummer sju.

Det är något vi alla Ragnsellare känner stor glädje för. Att många röstat på Ragnar Sellberg visar att det som tidigare ansågs vara en bransch som verkade i det dolda, nu alltmer tillhör det hetaste och att den man som med entreprenörkänsla skapade framtidsföretaget Ragn-Sells var en riktig minnesvärd pionjär.

Familjeföretaget drivs nu av den tredje generationen och avser att fortsätta arbetet med att utveckla tjänster som tillför värden för kunder som värdesätter hög kompetens inom återvinning.

Top ten

  1. Ingvar Kamprad, grundare av Ikea
  2. Ayad al-Saffar, grundare av Klockgrossisten
  3. Göran Fredrik Göransson, grundare av Högbo Stål- och Jernverks AB, numera Sandvik
  4. Lars Magnus och Hilda Ericsson, grundare av Ericsson
  5. Alfred Nobel, uppfinnare
  6. Sten-Åke Lindholm, grundare Biltema
  7. Ragnar Sellberg, grundare Ragn-Sells
  8. Wilhelmina Skogh, en av Sveriges första kvinnliga företagsledare inom hotell
  9. Jan Stenbeck, MTG, Kinnevik
  10. Gudrun Abascal, intitiativtagare till BB Stockholm

Länk till Svenska Dagbladet
Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,2 miljarder SEK år 2018. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors