2021-04-27 08:52Nyheter

Ragn-Sells och Saint Gobain testar cirkulär lösning för planglas

Tillsammans arbetar glastillverkaren Saint Gobain och Ragn-Sells för att hitta återvinningslösningar för planglas. Genom olika pilotprojekt omhändertas planglas från rivningar och blir nytt glas, istället för att deponeras som tidigare.

Som glastillverkare har franskbaserade Saint Gobain en utmaning i att hitta återvinningslösningar för planglas så att det kan bli cirkulärt.

– År 2025 vill vi använda 20 procent av ”end of life”-planglas från rivning i vår råvara. Idag använder vi en procent. Samtidigt deponeras 35 000 ton planglas om året i Sverige.

– 98 procent av alla glasflaskor och glasburkar återvinns idag, ofta cirkulärt. Men planglas blir som bäst glasflaskor eller glasfiberisolering om det inte deponeras direkt. Enda sättet att få till återvunnet glas på riktigt är genom att ta tillvara gammalt planglas, säger Oskar Storm, Architectural Projects Specification Manager på Saint Gobain.

Läs hela artikeln på ragnsells.se >> Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar, avgiftar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,6 miljarder SEK år 2020. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors