2019-11-08 13:16Nyheter

Nyutexaminerade är Ragn-Sells framtid

I augusti började tre nyutexaminerade produktionsingenjörer på Ragn-Sells inom ramarna för satsningen ”Young Professionals”, med placering på anläggningarna Högbytorp och Heljestorp. Satsningen görs för att säkerställa den framtida kompetensförsörjningen inom branschen.

- Vi står inför en spännande framtid där vi ser möjlighet att genom detta program och stimulerande arbetsuppgifter ge en kunskapsbredd inom avfall som kommer att ligga till grund för en långsiktig utveckling hos oss på Ragn-Sells, säger Mikael Hedström, affärsområdeschef Treatment & Detox.

Young Professionals är ett 10-månaders introduktionsprogram för nyexaminerade produktionsingenjörer där de får ökad kunskap och förståelse för avfall, behandlingsmetoder, processer och affären. Under perioden har deltagarna en mentor och får möjlighet att delta i projekt i olika delar av anläggningarna. Tanken är att de ska få stöd under sin start i karriären i form av en erfaren person som kan ge dem guidning och feedback. Under de 10 månaderna har de 7 inplanerade mentorsträffar för avstämning av utvecklingen. Efter perioden övergår de till tillsvidareanställningar som produktionsingenjörer inom Ragn-Sells. De första tre deltagarna i programmet har varit på plats sedan i augusti, två är placerade på Högbytorp och en på Heljestorp.

- Young Professionals är en satsning som Ragn-Sells gör för att proaktivt kunna säkra en bred kompetens för vår verksamhet. Framtidens lösningar inom hållbarhet och cirkulära flöden kommer att kräva att vi ligger i framkant när det gäller förståelse och kompetens inom hela avfallskedjan. Genom programmet Young Professionals lägger vi grunden för detta och vår framtida tillväxt, säger Caroline Hübinette, HR-chef Treatment & Detox.


Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,2 miljarder SEK år 2018. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors