2020-11-05 13:44Nyheter

"När jag tröttnat på en sak har jag fått prova något nytt"

null

Hon trodde att hon skulle på en arbetsintervju på en resebyrå – men det visade sig att det var Ragn-Sells. Under de 40 år som Agnetha Strandåker arbetat inom företaget har hon hunnit med allt från att gå till banken med pengar i en väska fastlåst vid handleden, till att ta fram den första grafiska manualen och hjälpa till med författandet av Ragnar Sellbergs memoarer. "Tiden går fort när man har roligt", säger Agnetha.

I mars 1980 kom Agnetha Strandåker till Stockholm från hemorten Falun för en arbetsintervju för vad hon trodde var ett jobb på en resebyrå.

– Det stod resebyrå i annonsen. Jag plingade på dörren till Sveavägen 124, där dåvarande huvudkontoret låg, och blev mottagen av Ragnar Sellbergs mamma. Jag fick träffa dåvarande koncernchefen Lars Löfstedt och förstod då att det inte var någon resebyrå jag var på.

Några dagar senare ringde Lars Löfstedts sekreterare och sa att Agnetha fått jobbet. Den sista mars 1980 började hon sin anställning.

– I början fick jag göra lite allt möjligt. En av de viktigaste uppgifterna var kakorna som skulle inhandlas när Ragnar kom på besök. Vi som satt på Sveavägen då var hopbuntade i en lägenhet med öppen spis. Ragnar själv satt i en liten serveringsgång, det räckte för honom.

Läs hela artikeln på ragnsells.se

Denna artikel ingår i serien "Minnen från förr" där medarbetare som varit på Ragn-Sells i flera decennier ger en tillbakablick och delar med sig av minnen.


Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,2 miljarder SEK år 2018. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors