2020-11-18 10:46Nyheter

I Kalmar finns det gott om goda exempel som främjar cirkularitet

null

Ett systematiskt upphandlingsarbete är en av grundstenarna i Kalmar kommuns miljöarbete. Man arbetar aktivt med att få bort ämnen som inte är förnybara och att öka antalet funktionsupphandlingar. Därtill finns det gott om konkreta exempel som en gemensam bilpool, återbruket och en fritidsbank.

Sara Gripstrand är strateg för ekologisk hållbarhet vid Kalmar kommun och arbetar koncernövergripande med hållbarhetsfrågor.
– Vi jobbar systematiskt med miljö i våra upphandlingar. Alla upphandlare är utbildade och har en checklista att gå efter vid upphandling. För att ställa om till ett cirkulärt samhälle behöver vi ställa krav på giftfritt i alla upphandlingar. För oss är det även viktigt att integrera sociala hållbarhetsfrågor i det här arbetet, säger Sara Gripstrand.

Läs hela artiklen på ragnsells.se/inpireras


Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,2 miljarder SEK år 2018. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors