2017-03-07 09:27Nyheter

​Grattis Sören Eriksson – årets våtmarksstipendiat

null

Sören, som arbetar som rådgivare på Hushållningssällskapet i Uppsala, tilldelas stipendiet för sin förmåga att ge markägare professionellt stöd vid anläggande av alla former av våtmarker.

Stipendiet delas ut tisdag den 25 april kl 15:45 på Ekerum Resort på Öland. Närvarande vid utdelningen är Våtmarksfondens ordförande Björn Sprängare och Ragn-Sells varumärkesdirektör Folke Jackson.

- Ragn-Sells engagemang för hållbarhet och natur gör att vi med glädje ser hur årets våtmarksstipendiat tillskapat nya våtmarksområden runt om i Sverige, till nytta för fågellivet och vattenvården, säger Folke Jackson, Ragn-Sells

Läs mer i Våtmarksfondens pressmeddelande

Om Våtmarksstipendiet

Våtmarksstipendiet är en av Sveriges mest prestigefyllda miljöutmärkelser. Det instiftades 2002 av Ragn-Sells och Våtmarksfonden och är en viktig inspiration då ”Myllrande våtmarker” är ett av Sveriges 16 miljökvalitetsmål.

Stiftelsen Svensk Våtmarksfond

I Våtmarksfonden, som bildades 1995, samarbetar Svenska Jägareförbundet, Sveriges Ornitologiska Förening (SOF), Världsnaturfonden (WWF) och företag från näringslivet.

Stiftelsen har till uppgift att samla in medel, sprida kunskap och arbeta för fler våtmarker. Sedan starten har fonden medverkat till att över 600 våtmarker har återskapats på sammanlagt 600 hektar.


Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,2 miljarder SEK år 2018. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors