2016-05-27 07:44Nyheter

​Grattis Johnny Carlsson - årets våtmarksstipendiat

null

Stipendiet delas ut fredag den 27 maj kl 14.30 på Swedish Game Fair, Tullgarns slott. Närvarande vid utdelningen är Våtmarksfondens ordförande Lars Ingelmark och Ragn-Sells ordförande och koncernchef Erik Sellberg.

Johnny tilldelas stipendiet för sin insats som projektledare för ett långsiktigt miljöprojekt som arbetar med att återskapa urgamla våtmarker längs Tullstorpsån i Skåne.

- Som en del i vårt engagemang för hållbarhet och naturintresse delar vi tillsammans med Svensk Våtmarksfond årligen ut Ragn-Sells Våtmarksstipendium, för att lyfta fram människor som genom sitt arbete lämnar positiva avtryck på Sveriges våtmarksmiljö, säger Ragn-Sells koncernchef Erik Sellberg.

Om Våtmarksstipendiet

Våtmarksstipendiet är en av Sveriges mest prestigefyllda miljöutmärkelser. Det instiftades 2002 av Ragn-Sells och Våtmarksfonden och är en viktig inspiration då ”Myllrande våtmarker” är ett av Sveriges 16 miljökvalitetsmål.

Stiftelsen Svensk Våtmarksfond

I Våtmarksfonden, som bildades 1995, samarbetar Svenska Jägareförbundet, Sveriges Ornitologiska Förening (SOF), Världsnaturfonden (WWF) och företag från näringslivet.

Stiftelsen har till uppgift att samla in medel, sprida kunskap och arbeta för fler våtmarker. Sedan starten har fonden medverkat till att över 600 våtmarker har återskapats på sammanlagt 600 hektar.

Läs mer om priset och juryns motivering i Jägareförbundets nyhetsrum


Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,2 miljarder SEK år 2018. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors