2020-08-26 13:53Nyheter

​Framtidsdagen 18/9 – ett webbinarium om avgiftning

null

Idag är det en stark trend att prata om vikten av att skapa cirkularitet. Men så länge vi inte fasar ut de gifter som vi har tillfört ekosystemet så riskerar vi att skicka problemen vidare till kommande generationer och förorsaka ny skada på både människor och miljö.

Årets Framtidsdag* tar avstamp i vetenskapen och handlar om en av Ragn-Sells viktigaste frågor – nämligen att avgifta samhället. Våra inbjudna experter kommer att berätta om vilka risker som finns och visa på lösningar och behandlingsmetoder som gör att de farliga ämnena kan minimeras och till och med bli framtida resurser.

Webbinariet är uppdelat i två block. I det första fokuserar vi på det generella giftläget i våra materialflöden och vad det kan skapa för problem och lösningar. I det andra fokuserar vi på vattenfrågan. Vad göms i vatten, vart landar det och hur kan det bli en resurs i en cirkulär ekonomi?

Datum & tid: 18 september kl 09.00-12.00

Länk till mer information och anmälan


*Framtidsdagen är ett seminarium som summerar trender, ny teknik och innovationer kring återvinning och miljö. Årets Framtidsdag arrangeras för femtonde året i rad och för första gången som ett webbinarium. Tidigare seminarier har ägt rum ute på Sätra gård i Upplands bro. Arrangör är Ragn-Sells i samarbete med Ragnar Sellbergs Stiftelse.


Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,2 miljarder SEK år 2018. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors