2019-04-08 14:06Nyheter

Flygaska blir kommersiella salter

null

Flygaska, som bildas vid energiåtervinning genom förbränning av avfall, får genom Ragn-Sells Ash2Salt-process nya användningsområden efter att den tvättats. Ur tvättprocessen återvinns kommersiella salter som bland annat blir vägsalt och gödsel. Processen är patenterad och man planerar nu en produktionsanläggning på Högbytorp utanför Stockholm.

Varje år återvinns energin ur knappt sju miljoner ton avfall genom förbränning. I processen utvinns fjärrvärme och el men efter förbränningen kvarstår askor som i dag läggs på deponi. För att minska mängden askrester på deponi – och utvinna fler material - arbetar Ragn-Sells innovativt för att hela tiden hitta nya lösningar och gå från ett linjärt flöde till ett cirkulärt. En sådan framtidsprocess är Ash2Salt, som man nyligen fick patent för.

Läs hela artikeln


Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,2 miljarder SEK år 2018. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors