2018-09-03 11:20Nyheter

Debattartikel Gefle Dagblad 3/9: Därför behöver Gävleborgs kommuner kräva återvunnet material

null

Därför behöver Gävleborgs kommuner kräva återvunnet material

94 procent av svenskarna vill att deras kommun ska prioritera återvunnet material när de köper in varor för skattepengar. Men i Gävleborg ställer ingen kommun någon form av krav. Här har länets kommuner en jättechans att ta sitt ansvar för en hållbar utveckling, skriver Pär Larshans, hållbarhetschef på miljöföretaget Ragn-Sells.

Vi svenskar lever i dag som om det fanns mer än fyra jordklot att ta av. Vår konsumtion bara i Sverige kräver att vi bryter mer än 60 ton naturresurser årligen för var och en av oss. Det är fullständigt ohållbart om vi vill att våra barn och barnbarn ska ärva en planet som går att leva på. Därför är det bråttom att ställa om till ett samhälle där vi värnar de resurser vi en gång tagit upp från jordskorpan.

Läs hela artikeln:

https://www.gd.se/artikel/opinion/debatt/darfor-behover-gavleborgs-kommuner-krava-atervunnet-material


Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,2 miljarder SEK år 2018. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors