2019-06-17 11:10Nyheter

Debatt: ”Så undviker vi att skapa fler giftöar”

SVD 17 JUNI 2019

I decennier har svenska kommuner lagt hundratusentals ton giftig aska från avfallsförbränning på den norska ön Langöya. Ön är ett övertydligt exempel på hur Sveriges skatter och lagar står i vägen när regeringen vill ställa om till en cirkulär ekonomi, skriver Lars Lindén och Mikael Hedström på Ragn-Sells.

Sverige ska ställa om från dagens ekonomiska system till en cirkulär, fossilfri ekonomi. Det har regeringen beslutat, för att vi ska leva upp till internationella klimatmål och målen i Agenda 2030.

Därför har regeringen utsett en delegation, som ska ta fram en strategi för omställningen och identifiera hinder. Den sista delen är viktig, för Sverige dras med ett tungt bagage: ett helt ekonomiskt system uppbyggt på linjära principer under mycket lång tid.

Läs hela debattartikeln på svd.se


Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,2 miljarder SEK år 2018. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors