2021-01-25 14:55Nyheter

Bygget av Ragn-Sells världsunika anläggning går framåt

null

I maj 2020 togs första spadtaget på en ny världsunik anläggning som bygger på Ragn-Sellsägda EasyMinings patent för att utvinna kommersiella salter ur flygaska. Nio månader har passerat och trots coronapandemin går det stora byggprojektet bra och enligt plan.

Mikael Hedström, VD på Ragn-Sells Treatment & Detox, berättar att han kan följa bygget på länk och se hur byggnaden börjar ta form via en kamera. Anläggningen byggs på Ragn-Sells största avfallsanläggning Högbytorp i Bro strax nordväst om Stockholm.

- Bottenplattan är på plats och just nu reser man stommen i stål. Halva byggnaden är på plats. Nästa steg blir att klä stommen med Paroc-element, dvs själva fasaden som består av isolering och plåt, berättar Mikael.

Läs hela artikeln här


Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,2 miljarder SEK år 2018. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors