2017-09-28 11:33Nyheter

​Älskade stad i final till Hållbarhetspriset 2017!

null

#älskadestad, vårt branschöverskridande samarbete med Bring och Vasakronan för smart samlastning i Stockholm, är en av tre finalister till Transportföretagens Hållbarhetspris 2017. Priset ska lyfta, uppmuntra och uppmärksamma transportbranschens arbete mot en hållbar och transportsmart framtid.

”Fantastiskt kul att vårt samarbete uppmärksammats. Älskade Stad är ett bra exempel på när flera partners, med egna tydliga mål och visioner för sina respektive verksamheter gått samman för att gemensamt bidra till en trevligare stadsmiljö.”, säger Erik Wastesson, en av initiativtagarna och chef för Servicetjänster på Ragn-Sells.

”Konkurrensen har varit hård, av de tio främsta sökande har juryn nu nominerat tre mycket goda föredömen som finalister till Transportföretagens Hållbarhetspris 2017. För att klara omställningen till hållbara transporter behöver vi inspiration, uppmuntran, innovation och entreprenörskap och det visar samtliga tio mycket goda exempel på”, säger Mattias Dahl, vd Transportföretagen.

Så här lyder juryns motivering i korthet:

Älskade stad är ett branschöverskridande samarbete mellan Bring, Ragn-Sells, Vasakronan och Stockholms Stad där man har fångat möjligheten att effektivisera godstransporterna genom att ta till vara på tomma transporter och överblivna material. Det går helt i linje med vad ett transportsmart samhälle efterfrågar.

De andra två finalisterna är Alfredsson Transport AB som samarbetar med Linköping Universitet i forskning kring hållbara transporter och Alwex Transport AB som bl a satsat på intermodala transportlösningar där trailers förflyttas både på väg och järnväg.

Nu hoppas vi såklart på att ta hem det här! Prisutdelning sker den 19 oktober.

Läs mer:

Transportföretagens pressmeddelande

Älskadestad.se


Om Ragn-Sells

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Ragn-Sellskoncernen har 2 300 medarbetare, varav 1 500 i Sverige, och omsatte 6,2 miljarder SEK år 2018. www.ragnsells.se


Kontaktpersoner

Emma Ranerfors
Pressansvarig
Emma Ranerfors